Skolplattformen

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholms stads skolor och förskolor. I skolplattformen planerar och delar pedagoger, elever och vårdnadshavare och får överblick över det som händer i skolan. Skolplattformen ersätter från höstterminen 2018 Skolwebben. Skolplattformen kommer att utvecklas kontinuerligt och mer funktionalitet tillkommer efterhand.

Vad innehåller skolplattformen?

• Skolplattformen innehåller information och dokumentation om ditt barns skolgång, exempelvis betyg, omdömen, nationella prov-resultat, åtgärdprogram och utvecklingssamtal.
  • Via startsidan anmäler du ditt barns frånvaro direkt i skolplattformen.

Skolplattformen för ditt barn

Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, med möjlighet att ta del av information rörande sin skolgång. Över tid kommer ditt barn även att få tillgång till nya digitala verktyg i skolplattformen, till exempel för att lämna in skoluppgifter.

Hur loggar jag in?

Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer. Du som vårdnadshavare / förälder loggar in på startsidan via skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare.

För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas behöver du som vårdnadshavare / förälder att logga in med hjälp av e-legitimation (BankID).

Skaffa BankID (extern webbsida)

Var hittar jag mer information?

Stockholms stads webbplats

Supportfilmer och instruktioner

Supportfilmer för elever (extern webbsida).

Supportfilmer för vårdnadshavare (extern webbsida).

Kontakta supporten – elever och vårdnadshavare

Elevsupport

Elevsupporten har öppet vardagar klockan 07.00–22.00.

Vårdnadshavarsupport

Vårdnadshavarsupporten har öppet måndag till torsdag klockan 07.00–16.30 och fredagar klockan 07.00–16.00.