Temavecka #allaslikavärde

Temavecka #allaslikavärde dag 1: Årstaskolan Årstaviken åk 7-9

Idag har vi på Årstaskolan Årstaviken 7-9 kört igång veckans tema: Allas lika värde, där syftet är att lyfta och fördjupa vikten av förståelse för varandra och att vi alla är lika värda oavsett vad.

Under dag 1 #allaslikavärde har våra elever tillsammans med skolpersonal, lärare och elevhälsa tagit del av följande:

Föreläsning av Max Bergander ”Det är coolt att gråta” som arbetar med värdegrund, förhållningssätt och att vara den man är och blir accepterad oavsett vad. I vanliga fall arbetar Max med AIK:s värdegrundsarbete.
Eleverna besökte Forum för levande historia för att genomföra en workshop på temat propaganda.

Fältassistenterna från SDF Enskede-Årsta hade lektionspass med frågor som rör normer. Machofabriken har material om normkritisk metoder, som man arbetade med under lektionen.

Vi arbetade också med HBTQ normer och makt, värderingsövningar och eleverna fick även testa på yoga i Enskedehallen.

Osman Cloarec, Årstaskolan