Författarbesök på Årstaskolan Årstaviken

Under måndagen hade vi på Årstaskolan Åstaviken glädjen att ha Ann-Helén Laestadius på författarbesök hos oss. Precis som förra läsåret har alla elever i årskurs 7 läst och arbetat med hennes roman Tio över ett under ett antal veckor, en roman som Ann-Helén Laestadius vann Augustpriset för i kategorin bästa barn- och ungdomsroman 2016. Romanen utspelar sig i Kiruna där Ann-Helén själv är uppvuxen och utöver romanen pratade Ann-Helén också om den stora flytten av staden och om den samiska kulturen. Eleverna hade förberett frågor inför besöket som de ställde till Ann-Helén, men det kom även många spontana frågor från eleverna. Besöket var med andra ord väldigt uppskattat, både av elever och lärare.

/Linda Gunnarsson