Vi önskar alla en god jul

Nu väntar ett långt och välförtjänt jullov. Vi har haft en händelserik höst, både här på skolan och i världen utanför. Trots mycket uppmärksamhet kring negativa händelser i media är det viktigt att komma ihåg det Hans Rosling ofta framhåller: världen blir faktiskt bättre! Tack vare många människors stora ansträngningar och vilja att göra världen mänskligare har vi på kort tid åstadkommit enorma förändringar. Jag hoppas att vi alla kan gå på julledighet med den positiva känslan och komma tillbaka utvilade med ett än starkare engagemang att bidra till människors välbefinnande och utveckling. Vi ses igen fredag 8 januari 2015.

Lucia

Lucia firades traditionsenligt även i år. Eleverna i åk 4-9 fick uppleva en stämningsfull och välljudande föreställning under ledning av våra eminenta musiklärare. Barnen i F-3 firade Lucia på respektive avdelning där de bjöd elever, föräldrar och personal på ett högtidligt ”Luciatåg”.

Nobeltema

I november och december har Bakgården haft ett stort Nobeltema. Alla elever från förskoleklass till åk 3 fick välja mellan ämnena matematik, litteratur, fred, fysik, biologi och kemi. Populäraste ämnet var kemi. Allt avslutades med en högtidlig prisceremoni där Bakgårdens kungligheter delade ut Nobelpriset till alla elever.

Julbord på Årstaskolan

Jag vill passa på att tacka vår skolrestaurang för att vi även i år fick njuta av ett fantastiskt julbord. Tack för ert arbete och engagemang!

På personalens vägnar vill jag tacka alla för den här terminen och önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Ove Norrman, rektor