PLUGGKODEN - En tv-serie med 8a och 9a på Årstaskolan

Hej!

Än en gång ett stort TACK till er på Årstaskolan som gjorde det möjligt för oss att filma serien PLUGGKODEN i klass 8a-9a på er skola. Nu närmar sig premiären av serien och första avsnittet sänds onsdagen den 4 mars kl 22.30 i SVT 1. Därefter sänds ett program i veckan.

Till satsningen på studieteknik ingår även en webbsajt ORKA PLUGGA.  Där vi ur programmen tagit ut klipp på tekniker och tips för hur man pluggar på bästa sätt. Just nu finns där 49 klipp och nästa vecka kommer det ännu fler. Jag vill speciellt lyfta fram några klipp som är gjorda speciellt för att eleverna ska förstå kunskapskraven i de olika skolämnena. Om ni vill kan ni redan idag gå in och titta på sajten. Den är under uppbyggnad och kommer att lanseras först till v 10 i samband med att serien har premiär, så den är inte helt färdig.
Adressen är www.ur.se/orkaplugga

Alla korta klipp finns även tillgängliga på youtube. Vi vet att det är där ungdomarna finns och förhoppningsvis även tar del av något bra tips. Om ni vill söka fram klippen skriver ni Orka plugga i sökfältet och då kommer de fina klippen.

Jag hoppas verkligen att ni på skolan tar del av klippen och använder dem i undervisningen.

Vänligen Camilla Johansson/Projektledare UR

Dela: