Kompishundar

Kompishundarna på Årstaskolan stödjer de barn på skolan som behöver lite extra. Tillsammans med hundarna blir det lättare att läsa, lite roligare att skriva och matten mindre krånglig eftersom det ligger en hund intill som lyssnar, tittar och får dig att skratta. För flera av barnen blir hundarnas närhet det lugn som behövs för att få fokus i inlärningen.

Våra utbildade och diplomerade hundar ger barnet trygghet och glädje som skapar en känsla hos barnet som sitter i resten av dagen / veckan. Därmed underlättas även lärandet även i klassrummet. Samspelet och gemenskapen med hundarna ger barnet en ökad självkänsla, tro på sig själv och känsla av att de kan.

Så här känner några av våra elever:
”När jag är med hundarna så blir jag bara lugn. När jag är i klassrummet så är jag skrikig och stökig men när jag är här går det inte. Sen är jag lugn i klassrummet också. Men det är svårt dom dagarna jag inte är med hundarna”
”Hundarna ger mig kärlek i hjärtat – jag har fått en vän för livet”
”När jag varit hos hundarna så orkar jag resten av dagen”
”Åh, hon tycker om mig – jag ser det i hennes ögon”