Fritidsverksamhet årskurs 4-6

Fritidsklubben IKAROS

Ikaros kallar vi vår fritidsverksamhet för eleverna i årskurs 4-6. Klubben är en så kallad öppen verksamhet och har öppet varje dag från skolans slut till klockan 17.00. På Ikaros finns det ingen morgonomsorg utan öppnar när skoldagen är slut.

På lov är det öppet 08.00-17.00

Att det är en öppen verksamhet betyder bland annat att eleverna inte har lika fasta ramtider som de hade under fritidsverksamheten på lågstadiet. Vi har fortfarande system där eleverna får kryssa i och ut sig, men de avgör helt själva vilka aktiviteter de vill vara med på. Vi strävar efter att kunna erbjuda många aktiviteter och att eleverna själva ska vara med och skapa verksamheten tillsammans med oss pedagoger.

Vi kommer att ha ”Klubbenråd” med möten där eleverna får möjlighet att vara med och påverka det som sker på klubben.

På klubben Ikaros erbjuds eleverna olika aktiviteter, allt från att vara aktiva och livliga till att kunna varva ner i soffan och sitta och läsa en bok. Här kan eleverna själva välja vad de vill göra, till exempel vara på gården där de kan spela fotboll, basket eller helt enkelt springa sig trötta med olika lekar. Pyssel brukar också vara populärt hos oss, liksom biljard och Playstation.

Den öppna verksamheten ger eleverna möjlighet att stimuleras, ta ansvar, välja vad de vill göra på fritids och på så sätt växa genom att de tar egna beslut samtidigt som de har roligt.

Vi som jobbar på Ikaros:

Henrik Zetterlund
Thomas Nordmark
Lena Jansson
Magnus Frid
Mikaella Hanzon
Elsa Garphult

Prenumerera gärna på bloggen: site.arstaskolan.se/ikaros och följ oss på Instagram, @ikaros.arsta

> Visa Ikaros kontaktsida