Studie- och yrkesvägledning

Jag heter David Spak och arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV) på Årstaskolan och jag finns på skolan alla vardagar.

Min dörr står alltid öppen för eleverna och det är bara att kliva in för att prata och ventilera tankar och funderingar, men sitter jag i samtal är dörren mest troligt tillfälligt stängd. Föräldrar är självklart också välkomna till mig för samtal om gymnasievalet eller andra funderingar kring skolan, framtida utbildning och yrkesliv. Enklast är att boka ett samtal via mejl eller telefon.

Jag har drop-in för elever varje dag mellan 13.00-14.00. Övrig tid är bokningsbar, för såväl elever som föräldrar.

Om studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledning är en professionell verksamhet som fokuserar på att stödja elever i processen att göra väl underbyggda val inför framtida studier- och arbetsliv. För att Årstaskolans elever ska vara väl förberedda på vidare studier och arbetsliv är studie- och yrkesvägledningen ett kontinuerligt inslag i skolans verksamhet och omfattar alla årskurser från att eleverna börjar i förskoleklass till att eleverna går i årskurs 9 för att sedan gå vidare till studier eller arbete.