Pedagogiska sajter

Kunskapshubben

Här hittar du egenproducerat läromaterial från Årstaskolan i form av film och musik.

Vårat matrial får användas gratis enligtCreative Commons BY-NC-ND. Kunskapshubben har blivit en hubb där ni kan njuta av fantastiska elevproduktioner, pedagogiska filmer inom flera ämnen och även annat underhållande material som har producerats här hos oss under de senaste åren.

Bibblis

Är ett e-bibliotek med böcker av elever på Årstaskolan. Här kan du låna böcker och litteratur inom alla möjliga områden och genrer. Det bästa av allt är ju att det givetvis är gratis och att du inte behöver lämna tillbaka böckerna, du behöver inte ens ett lånekort.

Mattenauterna

Hos Mattenauterna löser eleverna matematiska problem med hjälp av uppgifter som besvaras direkt på sidan. Ett roligt och levande sätt att lära sig matematik, tillsammans. Mattenauterna ger läraren möjlighet till snabb återkoppling, och eleverna möjlighet att samarbeta runt problemlösningen.

Bloggnätverket

Här finns alla Årstaskolans bloggar samlade. De flesta klasserna hos oss har en egen blogg.  Bloggarna används på olika sätt, både som informationskanaler och som läromedel. Bloggarna är ett utmärkt sätt att lära känna vår verksamhet lite bättre, välkommen in för att kika runt lite.