Åk8 - Information till elever och vårdnadshavare

Information inför skolstarten HT17

Till elever och vårdnadshavare i årskurs 8

Varmt välkomna till ett nytt läsår på Årstaskolan. Flytten är i full gång, tyvärr avstannade byggarbetet i somras vilket innebär att vi inte kommer in i våra nya lokaler förrän 28/8 då eleverna börjar enligt schema. Därmed förändras förutsättningarna inför första skolveckan då vi fokuserar på temat ”Rörelse och kroppen”. Se schema för veckan nedan. Skolan erbjuder ett smörgåspaket tis-fre, vill man komplettera med egen matsäck är det tillåtet.

Måndag 21/8 OBS! Ny tid kl. 10.00-11.00

Samling på skolgården Årstaskolan. Därefter upprop, information och utdelning av busskort. Korten ska registreras snarast av vårdnadshavare på sl.se. Detta för att kunna återfå förlorat kort. Förlorat kort ersätts inte av skolan.

Tisdag 22/8 kl. 10-14.00 Naturhistoriska museet

Samling på skolgården Årstaskolan för gemensam avfärd till Naturhistoriska riksmuseet. Besöket ser vi som inspiration och koppling till vidare undervisning i främst NO, men vi ges också möjligheten att ta en titt på ett av våra största och mest anrika museer. Vi skall besöka två utställningar. Den ena heter "Den mänskliga resan" som handlar om människans utveckling. Den andra utställningen vi besöker är "Djuret människan" som handlar om människan som varelse på jorden, sedd i jämförelse med andra djur.

Onsdag 23/8 kl. 10.00-14.00 Eriksdalsbadet

Samling på skolgården Årstaskolan för gemensam promenad till Eriksdalsbadet för simtest. Medtag badkläder!

Torsdag 24/8 ca kl. 9.00-13.30 Friidrottsdag.

Samling 9.10 på skolan eller 9.40 på Enskede IP. Medtag idrottskläder och vattenflaska!

Fredag 25/8 kl.10.00-14.00 Skansen

Samling 10.00 på skolgården Årstaskolan för gemensam avfärd till Skansen. Vi avslutar vår rörelsevecka med en utflykt till Skansen. Eleverna får olika uppdrag som de genomför i tvärgrupper.

Vi ser fram emot att starta igång skolåret.

Vänliga hälsningar/Arbetslag 8