Till vårdnadshavare på Årstaskolan angående händelsen på Drottninggatan fredag 7/4:

Efter det fruktansvärda som hände i fredags går vi nu in i en ny vecka.
För oss som är på skolan denna vecka är det viktigt, som alltid, att vi möter barnen på ett lugnt och tryggt sätt.
Det är svårt att förutse vilka känslor som rörs upp vid en sån här händelse, detta gäller förstås även vuxna.
Vi ser, lyssnar och bry oss om och tar hand om det som kommer upp.

Vi har diskuterat den tysta minuten som är utlyst över hela landet idag måndag 12.00 och bestämt oss för följande:
Vi kommer att genomföra den tysta minuten på skolans olika avdelningar, de barn som vill får delta.
Barn i olika åldrar har naturligtvis olika tankar och förförståelse med sig när de kommer till oss på skolan, vi gör vårt allra bästa för att möta dem där de befinner sig.
Alla vuxna behöver nu hjälpa barnen att kunna vara källkritiska i flödet av information.

När alla är tillbaka på skolan på tisdag efter påsk kommer vi att erbjuda samtalsstöd för alla elever. Vi vet också av erfarenhet att en viktig läkande faktor vid sådana här händelser är att vardagen är sig lik och rutiner upprätthålls.

Flera av de som berörts av händelsen, antingen genom att vara på plats eller anhöriga till drabbade, eller som arbetade under och efter händelsen kan vara i behov av stöd.
Allmänheten kan vända sig till krisstödscentrum på Hantverkargatan 3. Krisstödet nås dygnet runt, krisstöd via telefon 08-508 40 000.

Mycket beröm har givits till räddningspersonal och medborgare som hjälptes åt i samband med händelsen.
Vi vill också passa på att ge er vårdnadshavare en eloge för hur ni hanterade situationen och hjälptes åt på allra bästa tänkbara sätt under fredagseftermiddagen.
Flera vittnar om ett fint samarbete mellan vårdnadshavare och personal på skolan under den osäkra situationen i fredags.

All den värme och omtanke som trots allt sprids efter det som hänt känns hoppingivande, ta hand om varandra.

Kalle Enström, rektor