Kompishundar

Kompishundarna på Årstaskolan stödjer de barn på skolan som behöver lite extra –
för tillsammans med hundarna blir läsningen lättare, skriva roligare och matten mindre krånglig -eftersom det ligger en hund intill, lyssnar, tittar och får dig att skratta.
För flera av barnen blir hundarnas närhet det lugn som behövs för att få fokus i inlärningen.
Våra utbildade och diplomerade hundar ger barnet trygghet och glädje som skapar en känsla hos barnet som sitter i resten av dagen/veckan, och därmed underlättar lärande även i klassrummet.
Samspelet och gemenskapen med hundarna ger barnet en ökad självkänsla, tro på sig själv och känsla av att de kan.
Så här känner några av våra elever:
”När jag är med hundarna så blir jag bara lugn. När jag är i klassrummet så är jag skrikig och stökig men när jag är här går det inte. Sen är jag lugn i klassrummet också. Men det är svårt dom dagarna jag inte är med hundarna. ”
”Hundarna ger mig kärlek i hjärtat – jag har fått en vän för livet”
”När jag varit hos hundarna så orkar jag resten av dagen”
”Åh, hon tycker om mig – jag ser det i hennes ögon”